duminică, 16 martie 2014

Corespondente

Imi scrie I., despre "Frumusetea va salva lumea"

"Multumesc mult! 

Acum a deschis intamplator yahoo-ul (sunt conectat mai mult la adresa de pe google). 

Am citit putin ce scrie Liiceanu (nu mai am toate mecanismele unse ca acum zece ani sa rezist la lecturi aprofundate) si descopar ca uitasem complet de unde venea fraza din Dostoievski. 

Stau si ma gandesc ca intr-o vreme citeam tot ce puteam gasi de Dostoievski, asta pe la CUG, prin parcuri si in Cantemir... acum nu sunt sigur daca scriu bine romaneste (nu am scris eu bine si corect niciodata).

Astazi sunt liber, de obicei lucrez duminica. Ma gandeam ca daca as fi fost in tara as fi mers si eu la mitingul de sustinere a lui Andrei Plesu (e vorba de un protest fata de felul in care a fost tratat Plesu la Antena 3). As fi mers daca as fi avut bani, inca nu pot sa uit ca am parasit CUG-ul unde aveam un salar de 80 de euro pe luna. Acum am mult mai mult, atat de mult ca... mananc multe masline, merg la piscina si ma laud cu computerul meu "alienware". Dar ce pacat sunt, intr-un sens, extrem de singur. Nu am prieteni. 

Totusi sunt informat cu se intampla in tara. Dar marturisesc ca sunt din ce in ce mai atent la ce se intampla aici. 

Nu ma mir ca ti-a fugit gandul la SSJ. Eu ma gandeam zilele acestea la Chris si la una din intalnirile noastre cu el. Ca sa vezi...

Cele bune!

Edi"

...

Lui Beni Dupu

Ciao!

Te felicit pentru pagina ta politica de pe FB. Nu am fost membru de partit niciodata, dar am fost interesat de politica mai mult sau mai putin. Mai mult pana la disparitia lui Corneliu Coposu si putin de tot acum. Urmaresc politica si in aceasta noua tara unde (proaspat cetatean) sunt acum. Interesul meu politic se indreapta spre un tanar (40 de ani) fost primar al Florentei si actual priministru al Italiei (de 2 saptamani).

Ce are Matteo Renzi nou sau diferit? Este un excelent comunicator. Emana o energie si o vivacitate de multa vreme nevazuta. Spune simplu ce face, ce termene isi da si ce se intampla daca nu face.

Ce vrea sa faca? (Si aici ajung la Noua Republica si la tine). El spune; "politica costa prea mult", desfintam Senatul, proviinciile si primariile, etc, sunt prea multe, reorganizam teritorial totul. Mai putin, mai clar, mai eficient. Reducem taxele pentru cei ce lucreaza si reducem pentru cei care ajung pana la 1500 de euro pe luna. Scoala si instructia pe primul loc. In aceste doua saptamani de mandat a fost la Paris si la Berlin dar si in doua scoli simple din Italia.

Renzi merge pe jos, saluta trecatori si face foto cu ei. Vinde peste 100 de masini "cu girofar", si le vinde la cine da mai mult pe net, transparent. Face o noua lege electorala in care e scris ca cine ajunge pana la 37 % din voturi sa primeasca restul de 14% astfel sa guverneze fara ajutorul si santajul partidelor mici (vezi UDMR, UNPR, PC).

Ultimul lucru, el nu vorbeste de inamici politici, ci de adversari. Cu adversari politici se poate negocia si ajunge la compromisuri. Astfel a negociat cu adversarul politic cel mai puternic, Berlusconi, noua lege electorala. Si a negociat nu intr-un bar sau vila secreta ci la sediul partidului de fata cu toti. Toate congresele si intalnirile partidului sau sunt transmise in direct pe net, cu toate riscurile.

Ce Romanie propune Noua Republica? Cum o va face? In cat timp? Cu ce resurse? Si cu cine?

Edi

...

Lui C.L.

"M-ai pus mult pe ganduri. Scriu greu, dau deoparte bolovanii care ma ingroapa si cu o mana cenusie scriu. Obosit tresar, unde sunt? Unde suntem? Nu ma grabesc sa dau raspunsuri, nu ma grabesc sa arat nimic din ceea ce nu e, dar inteleg. Iata ca oboseala, mormantul, inca nu mi-a luat puterea de-a intelege. Asta ca sa doara mai mult sau asta ca sa pot da o ultima mangaiere.  Ma doare mult, vreau sa te mangai la fel de mult. Dar mainile imi sunt cenusii, pamantii, triste. Dar, asa cum sunt, sunt pregatite pentru alinare. Pace tie!"

Niciun comentariu:

Eventual

Eventual (1) M-am gândit că Dumnezeu se cheamă "Eu sunt cel ce sunt" pentru că era sigur că în relația noastră cu El noi vom av...