marți, 6 noiembrie 2012

Corespondente

Domnule Teodor Baconschi


Ma numesc Eduard Orasanu si sunt din Iasi. Am 45 de ani, am lucrat multi ani la Fortus, si am locuit peste 30 in cartierul Alexandru cel Bun. De zece ani traiesc in Italia, impreuna cu sotia mea si baiatul nostru, in Pistoia, o mica localitate langa Firenze.


Parintii mei sunt pensionari si locuiesc in Alexandru. Tata a muncit toata viata la Metalurgica, iar mama a fost vanzatoare la o mercerie. Sora mea a muncit multi ani la CFS (Combinatul de fibre sintetice) . Au trecut anii si parintii mei si sora mea privesc cum Metalurgica nu m-ai e, CFS-ul nu m-ai e, iar despre Fortus ce sa m-ai vorbim. Au ramas amintirile si uriasul cartier dormitor.


Poate cei din Copou, fiind mai fini si mai subtiri intelectuali va vor vota cu bucurie stiind si apreciind valoarea dumneavoastra. Zic poate pentru ca Iasul are o istorie legata destul de puternic de Iliescu si “fructele” lasate in urma sa (FSN, PSDR, PSD).

 1. Poate cei din Valea Lupului, fiind oameni de afaceri, isteti si descurcareti va vor vota. Zic poate pentru ca acolo locuiesc multi dintre imbogatiti din ultimii ani. Dar cum multe dintre aceste averi nu sunt nascute prin etica sau har crestin raman dubii.

  Dar tata, dar mama, dar cei din Alexandru? Ei bine ma tem ca tata e greu de convins. Si nu numai tata, dar si prietenii lui tata (cei cu care joaca sah la un club al pensionarilor). Tata se uita la Antena 3, nu mult, dar suficient. Mama are emisiunile ei si voteaza c-am cum spune tata. Cartierul dormitor e greu de cucertit.

  Am si un frate, el a terminat liceul la Negruzi si Politehnica la Iasi. In ’90 a intrat in PNT Iasi (avea carnetul de membru cu nr 10). A participat seri la rand la fenomenul “Piata Universitati”. Astazi tine doua, trei, contabilitati la doua, trei, tarabe. Nu e interesat de politica romaneasca. La televizor se uita doar la canalele americane. El, desi sta in Alexandru, ar avea profilul alegatorului dumneavoastra. Dar cum veti ajunge la el? Cartierul dormitor e greu de urnit.

  Trezirea cartierului dormitor e provocarea la care sunteti chemat.

  Eu, din peninsula, va tin pumni. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  Eduard Orasanu

Niciun comentariu:

Eventual

Eventual (1) M-am gândit că Dumnezeu se cheamă "Eu sunt cel ce sunt" pentru că era sigur că în relația noastră cu El noi vom av...