miercuri, 13 octombrie 2010

Corespondente

Draga T.,


Imi cer scuze ca raspund cu intarziere. Ma tot gandesc la un raspuns pe masura lui Edi cel ce scria cu usurinta la SSJ (acel Edi iti este tie cel mai cunoscut), dar eu insumi ma insel (si tu) acel Edi a suferit transformari, adaugiri, zgarieturi si pierderi.

Anul trecut, ultimul in care m-ai purtam frumosul numar de 40 de ani, l-am inceput pe bicicleta (La ZOO se lucreaza toate zilele anului, "ca animalele trebuie curatite si hranite" - si la trecerea aceasta ultima de ani am lucrat). In drumul cetos, rece si pustiu spre ZOO eram adulmecat precum o prada. Eu, orbul si natangul, nu vedeam ce an se asterne in cale. Primele mari semne de intrebare au venit in februarie cand intr-o noapte credeam ca bat tobele pe afara, vai, nu, era inima mea care dadea primele semne "ca exista"! Si "ca exista" de capul ei! Asadar primele palpitatii, atacuri de panica, renuntat la cafea (asta italiana chiar e tare), multe intrebari: "Cum eu care nu am fumat nicodata, nu am baut, mereu oarecum cumpatat, care fac miscare, pe bicicleta in fiecare zi, in natura, la ZOO, am probleme?". "Stresat? De ce?". Insomnii si ganduri, dialog foarte intim cu inima mea - rugaciunea inimii.

"Unde esti tu Doamne Isuse?". "Trebuie schimbat ceva!". "Renunt la multele ore petrecute la calculator", "Ma culc mai devreme", "Mananc miere de albine, usturoi si catina", "Ascult doar Rete Toscana Clasica", (recomand cu caldura, emit si pe net, muzica clasica non-stop). "Plimbari de relaxare".

In parte toate acestea au mers, merg si functioneaza. Astazi "tobele" le aud extrem de rar. Practic am reusit sa ies din "tunel" printr-un drum fulger acasa de Pasti. M-am intors mult mai imbarbatat (la dus si la intors am trecut prin Oradea ta draga).

Apoi, alte schimbari, renuntat la bunatate de bicicleta de 200 de euro, (care ma solicita fizic mult dupa ce deja eram stors de puteri, asta la intoarcerea acasa de la ZOO), cumparat bunatate de masina TOYOTA (cu schimbator automat). Pregatiri pentru sarcina, participat la o sarcina dificila - diabet gestational - , zici de controale si teama de a nu se pierde si acest copil. (doua sarcini au fost pierdute in trecut).

Alergaturi in stanga si dreapta, 41 de ani, primavara, vara, toamna, iarna, 5 decembrie: Yannis. Am participat la nastere de la inceput pana la sfrasit, fara palpitatii si fara panica, dar cand am iesit de acolo mi s-a zis ca pe fata mea se citea despre facerea lumii...

Acum sunt tatic de baiat roman, nascut in Italia, cu nume grec. Seamana cu mine, asta ma tulbura. Sper mult sa nu faca si sa nu repete greselile si traznaile care le-am facut eu.

Te iubesc!

Salut si pe C. (cu care esti inca impreuna - acest "inca" m-a incurcat un pic, dar cum eu privesc in fiecare zi un tigru in ochi am lasat de la mine).

Da, reconfirm, intru zilnic pe blogul tau. Despre comentarii, pai nu prea imi da mana sa scriu prea multe. Am inteles ca "bujiile" nu ma tin ca pe vremuri, (of, SSJ!) la Paltinis, acum doi ani. Simteam ca sunt rupt, departe, greoi, balbait. Atunci eram inca gradinar... acum sunt zoolist...

Pace tie!

Niciun comentariu:

Eventual

Eventual (1) M-am gândit că Dumnezeu se cheamă "Eu sunt cel ce sunt" pentru că era sigur că în relația noastră cu El noi vom av...