vineri, 18 ianuarie 2008

Ieri am carat toata ziua mobila impreuna cu-n amic albanez. Eii, si cu caratul mobilei este o arta, o stiinta, dar zgarcit fiind si un pic in greva fata de acest blog nu voi da detalii. Spre seara, in masina amicului zaresc un CD cu muzica albaneza, citesc limba aceasta necunoscuta si spre surprinderea mea gasesc un cuvant "romanesc", si anume: "Bucuria". Intreb, (intre noi vorbim in italiana) cum se traduce cuvantul "Bucuria"? "Frumusete", raspunde amicul. Afara ploua, mobila e deja carata, strazile sunt ude, orasul e putrezit, trecatorii sunt grabiti. Cati dintre ei sunt bucurosi si cati dintre ei sunt frumosi?

6 comentarii:

Danut spunea...

Edi, vad ca pinba la urma te-ai decisa sa te faci francez. Iti doresc mult succes.
Mie nu-mi place Italia moderna. Seamana prea mult cu Romania. Cu citva bani in plus putem face si noi o tara de doi bani cum au ei. Cu istoria este altceva.
Franta insa imi place la nebunie, in ciuda orgoliului nemasurat (si fara fundasment) al acestei tari, in ciuda xenofobiei si mai ales a stingismului ei endemic.
So totusi imi place Franta, si francezii, ca si frantuzoaicele, care orice ar pune pe ele, arata bine. Probabil li se trage de la frumusetea si bunul gust care domnesc peste tot acolo.
Mi-a dor de Paris si de Lorena.
Poate ne vedem cindva pe meleaguri franceze.
Sa-ti fie bine acolo.
Danut

SSJ spunea...

Draga Danut, nu, inca nu sunt in Franta, sunt incontinuare in Italia si traiesc o iarna umeda intr-o tara aproape mucegaita... In Franta am stat trei saptamani, destul de putin sa fac serioase comparatii. Camelia e si ea aici in Italia, a aruncat diverse "seminte" prin Lyon, acum asteptam. Intre timp mancam macaroane si pizza... Cu pretuire, Edi

Teofil S spunea...

Edi, daca ai scrie aici cu regularitate, as veni sa te citesc. Dar nu zic sa faci asta, fiindca omul multe ar putea face si multe mai bine nu le-ar face. Asa ca cine-s eu sa-ti dau tie indemnuri?!
Sa te tina Dumnezeu la fel si mai mult de ata!

SSJ spunea...

Draga Teo, draga "frate mai mic", trec printr-o situatie mai speciala si usor mai dificila, si asta ma face sa nu-mi arda sa scriu. Astept primavara, ceva usi deschise si nitzelus mai multa inspiratie. Te asigur ca sunt un activ cititor de blogosfera (si sunt de acord cu remarca ta facuta "La Rotundu" cu privire la atentia exclusiva spre wordpress). Te reasigur de pretuirea si stima mea! Edi

Camix spunea...

Mie îmi place italiana. :) Mă apucase într-o vreme nebunia de a o învăţa singură. Cam crazy, având în vedeer că nu aveam unde s-o folosesc, dar sonoritatea ei... îmbătătoare. Aşa că înţeleg... :)

Acu intraşi tu în grevă de blog când îţi dăm mai mult de citit? Ei, ei. Dar ai zis că citeşti, de fapt.

ne revedem pe unde virtuale!

SSJ spunea...

Draga Camix, multumesc pentru vizita si pentru amicitia aratata. Pentru moment greva continua (desi in mine se afla si grevistul si cel impotriva caruia protestez). Si cu limba italiana e ca si cu viata, depinde unde esti si cine o vorbeste. Nu oricui ii este dat sa iasa muzica atunci cand deschide gura... Da, sunt multe de citit in blogsfera, dar si "deruta" e mare. Desi nu sunt inteligent, nici destept peste masura, (asta ca sa vezi ca sunt la zi cu "recitirea") ma bucur ca de ceva vreme tac in blogosfera evanghelica. Pace tie!

Eventual

Eventual (1) M-am gândit că Dumnezeu se cheamă "Eu sunt cel ce sunt" pentru că era sigur că în relația noastră cu El noi vom av...