vineri, 14 decembrie 2007

UE

Domnule José Manuel Durao Barosso nu ma simt prea bine in pielea mea de roman, nici in cea de european. Cu romanitatea sa zicem ca e o chestiune personala, dar, astazi la o zi de cand ati semnat la Lisabona noul tratat al Uniunii Europene, va marturisesc ca mi-e dor sa fiu extracomunitar. Sigur, imi veti spune ca nu am suficienta rabdare si clarviziune, ca in viitor si Romania va depasi faza aceasta de membru "second hand", de tara integrata si nu prea. E drept, nu va contrazic, dar, vorba unui cantec din tara mea: "Altadata va fi bine, dar altatada nu mai vine...".

Domnule José Manuel Durao Barosso eu ca extracomunitar ma descurcam, stiam limitile si regulile jocului, astazi comunitar fiind mi-e totul neclar. Sunt binevenit, dar mai bine as sta acasa... Am toate drepturile, dar cu o gramada de clauze si derogari, astfel ca nu mai raman cu aproape nimic. Da, eu ma descurcam, toti stiau ca sunt inferior, limitat, idiot, nepriceput, incult, redus, primitiv, dar... baiat bun. Acum sunt toate acestea, dar... baiat rau. Pai in sat la tata, asta tot in tara mea, era o vorba: "Decat codas la oras, mai bine in satul tau fruntas!", cu alte cuvinte, eram orgolios ca intre extracomunitari sunt roman, astazi mi-e rusine ca intre comunitari sunt oaia neagra.

Domnule José Manuel Durao Barosso vreau sa fiu extracomunitar, nu stiu daca noul tratat prevede si posibilitatea aceasta, dar va rog s-o luati in considerare.

Niciun comentariu:

Eventual

Eventual (1) M-am gândit că Dumnezeu se cheamă "Eu sunt cel ce sunt" pentru că era sigur că în relația noastră cu El noi vom av...