joi, 1 noiembrie 2007

sunt bun de vanatoare(Roma, Coloana lui Traian)

"Nu vanati romanii, ci delicventii din comunitatea romaneasca" spunea ieri premierul Italiei Romano Prodi. De ceva zile, poate de ceva luni, sau poate de la 1 ianuarie 2007 se discuta mult despre exodul si problemele creeate de romanii din Italia. Doua zile in urma un roman de 24 ani a violat si apoi aproape a ucis (e in stare de coma profunda) o femeie italianca la Roma. Nicolae Romulus Mailat este acuzat de aceste fapte.

Cateva ironii triste, Romulus ucide la Roma! Romulus e denuntat la politie de o romanca (romma), ce surprinzator (sau ironic) cu simt civic cheama politia. Romulus face probleme sau doar da apa la moara primarului Romei Walter Veltroni care din motive usor de inteles sau doar calculate politic nu prea iubeste romanii (rommi) - cred ca prea mult nu face diferenta. E drept ca la Roma sunt si cei mai multi romani din Italia, asadar "usor" vizibili. Ziarele si televiziunile vuiesc, ce ne facem cu Romulus si cu ai sai compatrioti? Sunt ei UE-isiti sau inca extracomunitari? Pana se vor linisti apele ii "multumesc" lui Romulus ca m-a facut bun de-a fi vanat.

Niciun comentariu:

Eventual

Eventual (1) M-am gândit că Dumnezeu se cheamă "Eu sunt cel ce sunt" pentru că era sigur că în relația noastră cu El noi vom av...