duminică, 4 noiembrie 2007

Scoala duminicala

Despre ceea ce s-a vorbit cel mai putin, despre ceea ce a trecut in graba si neobservat, in "cazul Romulus", in cateva cuvinte voi aminti.

Giovanna Reggiani era membra a bisericii valdese, biserica protestanta cu radacini in trecutul indepartat al Italiei, biserica membra a uniunii bisericilor crestine "BMV" baptiste, metodiste si valdese din Italia, iar in biserica unde era membra Giovanna se ocupa de "scoala duminicala".

Voi zice, fiind nitelus patetic si duios, vai, daca Romulus ar fi mers, in copilarie, la macar cateva scoli duminicale astazi ar fi fost cu mult mai senin si liber! Vai, daca toti jurnalistii si formatorii de opinie, ce zilele acestea "nu si-au dat clipa de ragaz", ar fi mers, macar un pic, la cateva scoli duminicale astazi ar gandi si vorbi cu mult mai responsabil si obiectiv! Da, vai, desi e drept, nu totul sta in prezenta la scoala duminicala!

Vai, si de invataceii ce zilele acestea au ramas fara maestra! Ei, vor fi traind "atat de aproape" cruzimea despartirii de cineva drag. Ei vor fi aflat, de pe buzele tuturor, ca exista o tara numita Romania, unde oamenii sunt "cenusii si murdari", si locuiesc in cotetze si baraci, si ies in strada si fura posete, dau in cap si omoara... Vor fi aflat... Nu vom stii niciodata ce le-ar fi spus Giovanna duminica aceasta...

Niciun comentariu:

Eventual

Eventual (1) M-am gândit că Dumnezeu se cheamă "Eu sunt cel ce sunt" pentru că era sigur că în relația noastră cu El noi vom av...