sâmbătă, 17 noiembrie 2007

pe oricine

Multi ne-am intristat cand Marius Cruceru a anuntat ca va renunta, treptat, la activitatea de pe blogul personal “la patratosu” (blog ce ocupa un loc fruntas in topul wordpress / limba romana, fiind citit si avand o bogata corespondenta, o multitudine de comentarii), dar tristetea nu a avut timp sa se aseze, sa incolteasca, iata, (spre exemplu) de cateva zile ne sunt propuse teme (cu o rapiditate nesurprinzatoare “la patratosu”) care incordeaza “muschii” mintii si credintei noastre.

"Pastorul de tineret, avem nevoie de el sau nu?" - titlul unei ultime postari a fost repede „inlocuit” cu "Unde să pun boxele în maşină?"

Saritura pe un alt palier, la un alt subiect, nu e intamplatoare (tine de „manualul de blogger”, tine de „cum si in ce fel trebuie sa-ti pastrezi audienta?”, stiinta pe care Marius Cruceru o stapaneste foarte bine).

Saritura pe un alt palier nu se opreste aici, o alta postare, o alta directie "Iliescu şi cu Roman! Iarăşi? Vreau o altă Românie!!!" se vede ca viata de blogger nu e una tihnita, nu e vreme de digerat, de tras prea multe concluzii. Meditatiile prelungite ale cititorului sunt binevenite, dar pe cont propriu, in timpul liber, in afara blogosferei. Ai pareri, foarte bine, descarca-le repede, altfel pierzi cursa, ultima postare...

Nu, aici nu e de vina cineva, totul tine de antrenament, de bataia inimii si de viteza circulatiei gandului de la idee la tastatura... Ori diferitele antrenamente, tehnici si „terenuri de sport” ne departajeaza. Te tin „curelele” si „nadragii”, atunci citesti, scrii, comentezi. Daca te tin cu adevarat bine atunci o faci si de calitate (teama mea este ca sunt putini cu „braie” si „nadragi” pe masura...).

Sigur, pericolul prezentelor insuficient antrenate pare mare, dar daca acceptam ca blogosfera e deschisa tuturor, atunci suntem mai relaxati si mai surazatori.

Dar e deschisa blogosfera tuturor? Pai, Marius Cruceru ne spune ca nu. Si „patratosu” nu are rezerve fata de cei „firavi” cultural, „slabuti spiritual”, mai nepriceputi in general, ci fata de personaje ca Ion Iliescu si Adrian Nastase.

Personaje, sigur „indecente” si indigeste, dar, totusi, cu acelasi drept banal de a avea un blog. Daca exista un „banal” drept de a avea un blog cum explicam intrebarea: "Pe cine să mai aşteptăm în blogosferă?"

Pentru inceput credem ca nu oricui e dat sa puna intrebarea. Pentru ca una e sa fii fruntas in topuri si sa fii un „patratos”, si alta e sa fii o prezenta comuna, obisnuita, rotunda... Asadar, acceptand acestea lasam pe cel potrivit sa puna intrebarea, iar noi oferim raspunsul "potrivit": pe oricine.

Niciun comentariu:

Eventual

Eventual (1) M-am gândit că Dumnezeu se cheamă "Eu sunt cel ce sunt" pentru că era sigur că în relația noastră cu El noi vom av...