duminică, 28 octombrie 2007

Ei bine

Prima mea experienta ca "jurnalist" a avut loc prin anii 1995 - 1996. La invitatia unui bun prieten, Tudor, am inceput sa scriu o melancolica si dulceaga rubrica - Miezonoptica - in revista (lunara?) Curierul Crestin. Revista aparea (apare?) la Timisoara si era editata de un tip Florin T.

Miezonoptica e acel tip de poem despre care "decent" fiind nu voi vorbi, dar nu pot tacea cand imi aduc aminte de hartia "deja uzata" a revistei, cand pentru a intra in continutul ei, pentru a deschide revista, trebuia s-o tai cu atentie si cu abilitate cu-n cutit sau altceva.

Curierul Crestin era un tip de mozaic (de tocanita) cu de toate, de peste tot, putintica reclama, etc-uri. Nici o rubrica clara, personala, care sa dea identitate revistei (nici un punct de vedere).

Sigur, si "tocanita" la limita e un punct de vedere... Dar nici nu ma indoiesc ca sunt suficienti evanghelici care nu vor, nu asteapta si nu cer mai mult de la o revista.

Curierul Crestin era tipul de revista boutique, o mica afacere de familie, un tip de mreaja pentru "pestii grasi si sponsorizatori made in USA".

Am renuntat la Curierul Crestin (dupa nu stiu cate numere) din solodaritate cu Tudor (care renuntase din motive financiare - cred -). Dar, ceea ce ramane este emotia debutului, cititul propriilor texte cu infrigurare si sete.

Niciun comentariu:

Eventual

Eventual (1) M-am gândit că Dumnezeu se cheamă "Eu sunt cel ce sunt" pentru că era sigur că în relația noastră cu El noi vom av...